Sicilia - infoteatre

Website reputation
Go to content

Main menu:

Sicilia

Timp liber > Jurnal de călătorie
Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana si e considerata una dintre bijuteriile turistice ale Italiei. Insula abunda in locuri frumoase, de la plaje superbe, temple grecesti, orase istorice, natura si oameni. Sicilia este un tărâm aparte, o peninsulă separată de restul Italiei, nu numai de mare, ci și de secole de experiențe istorice și culturale. Este o parte importantă a țării iar scriitorul german Johann Goethe, profund impresionat de frumusețile insulei, spunea: „să vezi Italia fără să vezi Sicilia este ca și cum nu ai fi văzut Italia deloc, pentru că Sicilia este cheia întregii țări”.
Letojanni - Sicilia
Letojanni este o stațiune balneară la doar șase kilometri de Taormina și aproximativ 65 de kilometri de Catania . Satul are o plajă lungă de nisip , mai multe restaurante cu fructe de mare foarte bune, baruri , cluburi de plaja , Lidos cu toate facilitățile pentru zile plăcute la mare, apartamente de vacanta în vile și un mare complex de patru stele Antares Olimpo - Le Terrazze cu Spa, piscine și camere de familie la care se ajunge cu mici telecabine...
Taormina (siciliană: Taurmina, greacă: Ταυρομένιον Tauromenion, latină: Tauromenium, arabă: Ṭabarmīn طبرمين) este un orășel de pe coasta de est a insulei Sicilia, Italia, în provincia Messina, aproximativ la jumătatea distanței între Messina și Catania. Este un oras istoric, fondat de greci, fiind unul din principalele orase ale insulei pe vremea Greciei Magna, si fosta capitala a Siciliei bizantine. Cocotat pe unul din versantii Etnei, Taormina este un oras șic si bogat, departe de situatia materiala din restul Siciliei, apropiat mai degraba de Capri sau Coasta Amalfitana.
Din Taormina, cu funicularul, poți ajunge jos, la mare, unde se află „Riserva Naturale Isola Bella” (In Siciliană: Isula Bedda). Aici apa este limpede şi azurie, dar plaja este cu pietre. O zona foarte bună pentru scufundari. Isola Bella este legată de plajă printr-o cărare mică de pietriș. Insula este privată şi se plătește o taxă de 4 euro pentru a o vizita.
Copyright @ infoteatre.com 2011
EasyHits4U.com - Your Free Traffic Exchange - 1:1 Exchange Ratio, 5-Tier Referral Program. FREE Advertising!
Back to content | Back to main menu