Medicina Isihastă - infoteatre

Website reputation
Go to content

Main menu:

Medicina Isihastă

Credință > Isihasmul (hesychasmos)
 
Medicina ca Origine este în Ordinea esenţială a existenţei.
În viziunea creştină noi creaţia suntem dublă realitate, ca Suflet şi Corp. Sufletul este după Chipul Lui Dumnezeu, iar Corpul este după Chipul Sufletului nostru.
Medicina Integrală Isihastă încearcă să refacă Realitatea adevărată, aşa cum a Creat-o Dumnezeu înainte de căderea din Rai care-i aduce modificări şi denaturări. Dumnezeu a Creat O Creaţie Perfectă. Ceea ce suntem noi acum este o Creaţie în care Creaţia se Schimbă pe sine şi face o Experienţă Anormală care o Costă o doză de Suferinţă.
În Om se Uneşte toată Creaţia, şi Îngerii şi Natura fără Amestecare, după cum în Tatăl Dumnezeu se Uneşte Treimea, de unde Omul este Conştiinţa Integrală de Creaţie. Medicina Isihastă ţine cont de Această Treime de Creaţie, de aceste Moduri de Creaţie care se Întrepătrund fără să se amestece. Noi suntem în Legătură cu Natura şi Îngerii. Nu intrăm în amănunte deocamdată. Trebuie ştiut însă că suntem o Unitate de Creaţie din care dacă ieşim, ne Îmbolnăvim. Ca Medicină Isihastă Integrală trebuie să ne Trezim în primul rând Conştiinţa Cosmică. Fiecare dintre noi suntem în Legătură totală cu toată Existenţa. Creaţia după Căderea din Rai a Pierdut această Conştiinţă Cosmică şi datorită acestei Uitări se fac şi modificări în Ordinea de Creaţie care dau Boli grave.
Noi trebuie să ne Trezim la Conştiinţa că suntem Fiinţe Fii ai Lui Dumnezeu, nu doar nişte biete Vieţuitoare ca frunzele pe apă… Ca să începem o Medicină Sacră trebuie să ne Regăsim Identitatea noastră Reală şi a face aceasta nu este o simplă Psihoterapie de Auto-sugestie, ci o Reală Obiectivitate.
Noi suntem cu adevărat Fiinţe Nemuritoare şi trebuie să Recâştigăm această Conştiinţă. Dacă noi ştim cine suntem, ştim şi ce trebuie să facem.
Noi suntem Fii de Creaţie ai Unui Dumnezeu Absolut şi Perfect şi trebuie să fim demni de această Origine. Boala este o Degradare care ne Desparte atât de Dumnezeu cât şi de celelalte Creaţii. Boala ne Lipseşte de Măreţia unei Vieţi Dumnezeieşti.
Trebuie să ne ridicăm la Dorinţa superioară de a Redeveni Sănătoşi. Este primul Pas pe calea Vindecării Sacre a Medicinii Integrale Isihaste.

Ieromonahul Ghelasie de la Frăsinei - 18 martie 1944, †2 iulie 2003
Copyright @ infoteatre.com 2011
EasyHits4U.com - Your Free Traffic Exchange - 1:1 Exchange Ratio, 5-Tier Referral Program. FREE Advertising!
Back to content | Back to main menu