Mănăstirea Prislop - Infoteatre

Go to content

Main menu:

Mănăstirea Prislop

Jurnal de vacanță > România
Mănăstirea Prislop este situată într-una din regiunile cele mai pitoreşti din ţara noastră. Aşezată într-o poiană, la altitudinea de 640 m, Mănăstirea Prislop este înconjurată de dealuri care coboară în pante domoale până aproape de monument.
De numele mănăstirii se leagă existența Sfântului Ioan de la Prislop, care s-a retras de la mănastire la 500 de metri pe râul Slivat, unde și-a construit o chilie din piatră, cunoscută și azi sub numele de "Casa Sfântului". Se presupune că a trăit aici in secolul al XV-lea sau în prima jumătate a secolului al XVI-lea.
Săpându-și peștera într-o stâncă sub munte, asemenea altor sihaștri, s-a nevoit acolo singur până la moarte cu grele și neștiute osteneli.
Nu departe de chilia Sfântului Ioan, se află locul de odihnă al unui alt viețuitor al mănăstirii: Părintele Arsenie Boca. Torturat și "vânat" de către securitate până la sfarșitul vieții, Părintele Arsenie este considerat a fi al treilea ctitor al actualei mănastiri deoarece, în toți anii în care s-a nevoit aici (41 de ani) a pictat fresce și icoane deosebit de valoroase astăzi, a reorganizat viața de obște și a redat mănăstirii stralucirea și frumusețea de care se bucură astăzi mii de credincioși veniți chiar și de peste hotare.

Copyright@infoteatre.com 2011
Back to content | Back to main menu