Lefkada - Infoteatre

Go to content

Main menu:

Lefkada

Jurnal de vacanță > Grecia
Egnatia Odos (Drumul lui Ignatie, construit in jurul anului 146, de catre Gnaeus Ignatie, proconsul al Macedoniei, de la care drumul si-a luat si numele), este o moderna autostrada ce leaga orasul Tesalonic de granita Turciei. Autostrada este parte integranta din Drumul European E90. Lucrarile au inceput in anul 1990 si au fost finalizate in anul 2009, drumul traversand regiunile Epir si Macedonia. Drumul are 76 de tunele sapate in munte, cu o lungime totala de 99 de kilometri, si un total de 1.650 de poduri.
Milos Beach este situata la sud de satul Agios Nikitas, de unde se poate ajunge in aproximativ 20 de minute pe o potecă putin mai abrupta sau pe mare cu vaporasul 3 euro/persoana. Noi am ales ambele variante, deoarece nu am vrut sa ratam ocazia de a vedea marea de la inaltime, dupa un urcus cei drept destul de abrupt. Insa merita efortul, privelistea ce ni se infatiseaza in fata ochilor e minunata. Plaja este una de nisip fin cu ceva mai mult pietriş spre partea sudica.
Plaja Agio Fili  este situata în sudul insulei, se ajunge din Vassiliki, după un drum de maximum 10 minute cu vaporaşul (5 euro de persoană dus-întors, copiii nu plătesc nimic). E şi o variantă cu maşina cam 20 minute, relativ usor pentru cei care au garda mai sus de 10 cm.plus o porţiune per pedes. Noi am mers mai mult "per pedes", pentru ca nu am vrut sa risc....si am facut cam 50 de minute...
Cascada Dimosari
Este situată la aprox. 3 km de Nydri în interiorul insulei si desi nu există indicatoare în apropiere de staţiune, am descoperit pana la urma pe linia de centura a oraselului, o plăcuţă mică de lemn, fixată pe un stâlp, pe care scria simplu "Waterfalls". Urmând direcţia indicată de săgeată, am ajuns la un loc de parcare unde am lăsat maşina, apoi pe jos, am străbătut ultimii 350 de metri
Porto Katsiki este o plaja situata in partea de sud-vest a insulei Lefkada, aproape de satul Athani, destul de aproape de Plaja Egremni. Porto Katsiki a devenit una dintre cele mai cunoscute plaje din Grecia,in acelasi timp fiind considerata in mod constant una dintre cele mai bune plaje din Europa, multi dintre specialistii din turism plasand-o printre primele locuri in topul celor mai bune plaje din lume. Plaja are doua parcari pentru masini, una cu plata, cealalta – gratuita, sau puteti parca pe marginea drumului. La plaja se coboara pe o scara larga, deloc dificila. O alta alternativa de a ajunge la plaja este sa luati o barca din Nydri sau Vasilki, care transporta turistii direct catre Porto Katsiki.
Croaziera cu Makedonia Palace - 9 ore pe mare, pranzul inclus, 7 insule vizitate, soare, mare linistita cu ape cristaline, daca esti dispus sa platesti 20 euro de persoana, cu siguranta nu vei fi dezamagit.
Copyright@infoteatre.com 2011
Back to content | Back to main menu