Corfu - Infoteatre

Go to content

Corfu

Jurnal de vacanță > Grecia
Cu feribotul spre insula Corfu
Corfu Town – Kerkyra este capitala si centrul vietii economice, culturale si politice a insulei Corfu si un centru turistic important, principalele atractii ale orasului amintind de mostenirea din perioada venetiana.
Reperele arhitecturale din Corfu variază, în ceea ce priveşte originea şi influenţele notabile pe care le-au suferit, din timpurile dominaţiei veneţiene până la dominaţia franceză şi la cea britanică, însă, într-un anume fel oraşul a reuşit să îşi conserve alura de oraş grecesc, fiind adevărat în acelaşi timp că Corfu Town (Kerkyra) este mai curând atipic în comparaţie cu omoloagele sale greceşti tocmai în virtutea împrejurărilor istorice care şi-au lăsat amprenta asupra oraşului. Drept urmare, oraşul în genere şi Vechiul Oraş în particular oferă privelişti extraordinare care merită explorate şi savurate.
Old Fortress ( Cetatea Veche ), Corfu Town
Venețienii și grecii au încercat să iși protejeze orașul și insula construind 2 fortărețe, cea veche și cea nouă, având între ele orașul vechi, probabil cea mai frumoasă porțiune din oraș.
Old Fortress este un castel de piatră etajat ce include numeroase clădiri. Impresionantă este culoarea pereților de un roșu cărămiziu venețian observat și în Italia.
Canal d'Amour - Sidari
Stațiunea Sidari este renumită între destinațiile turistice importante din insula Corfu și chiar din întreaga Grecie, în principal datorită faimosului Canal d’Amour, unde stânci sculptate armonios de valuri și marea de un albastru în zeci de nuanțe creează un cadru unic și exotic ce iți taie respirația.
Palatul împărătesei Sissi din Insula Corfu
Palatul Achillion a fost construit la sfârșitul secolului al XX lea, de către un architect italian. Aici și-a purtat pașii cea mai frumoasă prințesă din lume, cum a fost considerată Elisabeta Austriei, supranumită Sissi, faima frumuseții sale ajungând până în Orient. Sisi era o împătimită a mitologiei grecești. Numele palatului provine de la eroul legendar din Războiul troian Achille. De fapt, moartea lui Achille este tema construirii acestui palat.
Palatul adăpostește o mulțime de opere de artă ale multor artiști din toată lumea, fiind construit în stil neo-clasic. Împărăteasa moare in 1898 fiind asasinată, la vârsta de 60 de ani.
După moartea acesteia, palatul a fost vândut unui împărat german, mai apoi fiind achiziționat de către statul grec care l-a transformat într-un muzeu.
Croaziera pe mare cu șalupa Trident - Portul Lakka – Pesterile Paxos – Plaja Vrikka din Antipaxos – Gaios. Durata turului 6 ore .
Muntele Pantokrator Corfu - cel mai înalt vârf din insulă. Se află la 906 metri deasupra nivelului mării. Numele vine de la o mănăstire bizantină aflată chiar în vârf, care datează din secolul 17, dedicată Schimbării la Față a lui Isus Hristos.  Odată ajuns aici poți admira spectaculoasa coastă a Albaniei și multe peisaje mirifice din insula Corfu. În zilele senine și mai ales când umiditatea atmosferică este foarte scăzută, se poate vedea de aici și Italia.
Plaja din satul Nissaki - Acoperită cu pietricele mărunte și protejată pe laturi de câteva stânci, plaja este curată si rareori aglomerată. Apa are o culoare superbă și locul este perfect pentru snorkeling. În apropiere există câteva taverne care permit clienților sa le foloseasca utilitatile. Sezlonguri si umbrele pot fi inchiriate pe plaja cu 6€, si pe digul din Nissaki exista un centru de inchirieri pentru activitati nautice si sporturi de apa (schi nautic, parasailing, banana, inele, etc.). In apropierea plajei exista si un centru pentru inchiriat barci cu motor (70-90€ pe zi, fara combustibil). Langa plaja exista cateva golfulete mici care pot fi explorate cu o barca.
Statiunea Paleokastritsa - Corfu
Situată pe coasta de vest a Greciei, stațiunea Paleokastritsa este cea mai frumoasă zonă din insula Corfu. Legenda spune că aceasta ar fi fost insula mitică a fenicienilor, iar golful din Paleiokastritsa ar fi locul unde celebrul erou Ulise a naufragiat și a întâlnit-o pe Nausica, fiica regelui fenicienilor.
Copyright@infoteatre.com 2011
Back to content